Tilbake
Tore Strand Olsen
TSO

Tegneseriekurs med Tore Strand Olsen

Tore Strand Olsen er profesjonell serieskaper, og har blant annet jobba for blad som Pyton, Pondus og Nemi, i tillegg til å ha gitt ut flere bøker. Tore tilbyr et kurs i tegneserieskaping, der alle elevene får anledning til å prøve seg som tegnere og manusforfattere, samt at de får innføring i noen av de mest sentrale prinsippene ved visuell fortellerteknikk.

En tegneserie er et godt eksempel på en sammensatt tekst, da den er en kombinasjon av tekst og tegning, og ligger uttrykksmessig i krysningspunktet mellom flere andre medier, som film, litteratur, animasjon, illustrasjon, grafisk design og kalligrafi.

I løpet av kurset lærer elevene å lage sin egen tegneseriefigur, og bruker senere denne til å skrive og tegne hvert sitt tegneseriemanus. De får også en praktisk demonstrasjon av hvordan en tegneserie rentegnes og gjøres klar til trykk.

Verkstedet har også en teoretisk del der Tore blant annet går inn på hvordan tegneserien grenser opp mot film, illustrasjon, litteratur, animasjon, kalligrafi og grafisk design - samtidig som det også er et eget selvstendig medium. Han vil også vise en rekke eksempler fra egne tegneserier.

Tegneserieverkstedet krever ikke noe spesielt forarbeid fra skolens/lærerens side, men kan fungere fint som en kickstart til videre undervisning om andre medier, eller altså såkalte sammensatte tekster.

Relevans for bl.a. norsk, design og håndverk, mediefag.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Tore Strand Olsen
  • Idé/opplegg: Tore Strand Olsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer