Tilbake

Mordet ved Snåsavatnet (Vrimmel studentkonsert)

Mordet ved Snåsavatnet, En historie om nøkken

Det finnes mangt et sagn og eventyr om trollene i fjellet og huldra i skogen langs norges langstrakte land, og nå er Nøkken ankommet Trøndelag!

Nøkken er et vesen som ligger på lur langs vannkanten og prøver å få med seg mennesker og dyr ut i vannet for så å drukne de. Han kan gjøre seg om til blant annet en hvit hest eller en fager mann med trollbindende evner med lokkende toner. Nøkken er svært farlig for udøpte spedbarn og gravide kvinner og er mest aktiv etter solnedgang.

I midten av 1800-tallet sies det at han lå ute i Snåsavatnet å prøvde å lokke med seg ei gravid kvinne ut i vannet. Slu som han er bruker han sine musikalske evner til å lokke henne inn i hans hule hånd.

Og han gir seg ikke før han får sitt årlige bytte...

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Studenter ved Nord universitet
  • Produsent: Trøndelag fylkeskommune v/Kristin Løseth Waade
  • I samarbeid med: Nord Universitet
  • Idé/opplegg: Studenter i samarbeid med lærere og produsent

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer

Dette var bra!!! Spennende fortelling, musikk som underbygget historien, fortellende sanger, Stemningsskapende med lys, artig skuespill, fine kulisser (maleri). Elevene syntes det var ei artig og spennende opplevelse, med en overraskende slutt! Dyktige musikere med god formidlings emne. :-)Publisert av: Judit Skorstad (klasse - Gravvik Skole) – 15.12.2020 23:24