Tilbake
Tegning: Jenny Hilmo Teig (c) 2020 Konstellasjonen
Konstellasjonen (c) 2020

Våkenatt

Våkenatt
​​​​​​​ - et sted å finne vei, et sted å fare vill

I gamle dager levde menneskene side om side med overnaturlige skapninger. Like selvfølgelig som å lære seg å svømme, plystre og spise med kniv og gaffel var kunnskapen om hvordan man skulle beskytte seg hvis man møtte en underjordisk skapning.

Særlig langt mot nord, hvor mørketida fanger hver solstråle, og bare måneskinnet får lyse opp og kaste skygger som avslører skikkelser fra den åndelige verdens tilstedeværelse. Snikende rundt hushjørnet, luskende i skogbrynet eller pustende ned igjennom pipa.

Hvem var alle disse skapningene? Hvordan så de ut? Hva ville de? Og hvor er de nå?

Mange voksne avfeier dette som gammel overtro, men vet de dette sikkert?

Vet vi egentlig hva som skjuler seg der ute i mørket?

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Konstellasjonen
  • Produsent: Kostellasjonen teaterkompani
  • I samarbeid med: Turnéteateret i Trøndelag og Rosendal Teater
  • Idé/opplegg: Idé og konsept: Konstellasjonen Regi: Morten Røsrud Dramatiker: Kristofer Grønskag Scenografi: Jenny Hilmo Teig, Teatereatelier Kostymedesign: Berit Haltvik With, Teateratelier Co-produsenter: Turnéteatret i Trøndelag og Rosendal Teater

Om kunstner / utøver / gruppe

Konstellasjonen teaterkompani består av, Kristina Kiberg, Ingvild Meland, Janne Brit Rustad og Elizabeth Piro Volan.

Kompaniet har siden oppstarten i 2010 produsert ni forestillinger. Mest spilt er barneteatertrilogien «Gull og gråstein», med forestillingene «Ut av det blå» (0-3 år), «Over stokk og stein» (3-6 år) og «Ugler i mosen» (6-10 år). Sistnevnte er en av fire produksjoner på landsbasis som var med i forskningsprosjektet i interaktive dramaturgier for barn gjennom SceSam (scesam.no). Forestillingene har turnert både inn og utland. I Norge; Den Nationale Scene i Bergen, Haugesund Teater og Nord-Trøndelag Teater, samt ulike festivaler og DKS turnéer i hele landet, for å nevne noen. I sitt arbeid har Konstellasjonen særlig fordypet seg i nonverbalt teater for barn, og har gjennom dette arbeidet skapt sitt eget teaterunivers der det fysiske, visuelle teateruttrykket står sentralt. Forestillingene kommuniserer på tvers av grenser og kulturer, kompaniet har blant annet vært «Guests of honor» på teaterfestivalen Fatej i Kamerun 2014. De har også turnert og gjestet ulike festivaler i Frankrike Polen, Spania og Portugal. I 2016 reiste kompaniet til Mumbai i India der de spilte for underpriviligerte barn i blant annet Asias største red light district. I tillegg til trilogien har kompaniet to andre aktive forestillinger: Babyforestillingen «1,2,3 NÅ BEGYNNER DET!», og «KORRIGERINGER», kompaniets første forestilling for et voksent publikum.

Publikumskommentarer