Tilbake

MiNiTryll

Visste du at opera passer for barnehagebarn også?
Denne forestillingen MiniTryll (Tryllefløyten for kids)har vært ute på turné sammen med Opera Trøndelag! 400 barnehagebarn har allerede sett forestillinga og de har levd seg helt inn i historien. Barna hjelper oss med å bekjempe den grusomme krokodillen. Vi vil treffe  både Tamino, Pamina, Papagena og selveste dronninga! Vi gleder oss til å treffe dere hjemme i deres egen barnehage. Vi sees:-)


OM FORESTILLINGEN 

En prins kommer til et fremmed land og holder på å bli spist opp av en krokodille! Heldigvis kommer Papageno og redder han. Papageno er fuglefanger og lever av å fange små fugler til Nattens dronning. Hun er dronningen i landet, og bruker fjærene til fuglene han fanger, mens Papageno får mat og drikke til gjengjeld. Men Papageno har også blitt sendt ut fra dronningen med et hemmelig oppdrag. Han skal redde hennes datter, Pamina, fra Sarastro. Papageno viser Prinsen bilde av prinsessen og han blir forelsket med en gang. De bestemmer seg for å redde prinsessen sammen.  

Etter å ha reist lenge sammen, går de seg bort og forsvinner fra hverandre inne i Sarastros slott. Papageno finner Pamina, men prinsen møter Sarastro. Sarastro er solkonge og pappaen til Pamina. Prinsen bestemmer seg for å prøve å vinne prinsessen og hele kongeriket, men først må han klare tre prøvelser. Det klarer han, og redder Pamina. Papageno derimot, har prøvd å finne en papagena (en kjæreste), uten hell. Helt til slutt får også papageno møte sin papagena, og de får mange små fuglebarn sammen.  

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Lars Eggen (sang), Ingeborg Haugvik Francke (sang), Brage Einum (piano).
  • Produsent: Trøndelag fylkeskommune v/Kristin Løseth Waade
  • Idé/opplegg: Opera Trøndelag

Om kunstner / utøver / gruppe

Med musikk av W. A. Mozart, basert på operaen «Tryllefløyten» produsert av Opera Trøndelag

Publikumskommentarer