Tilbake
Bilde av bok 1 i Ankh-serien

Mumiene våkner

Monika Steinholm har skrevet Ankh, en spenningsserie for mellomtrinnet. 

Dette er et forfattermøte der forfatteren forteller fra bøkene i Ankh-serien (i hovedsak bok 1, Mumiene våkner). Samtidig som hun forteller vil hun vise illustrasjoner fra boka på storskjerm. 

Det hele avsluttes med en liten kreativ skriveøvelse. 

I denne produksjonen ønsker forfatteren å skape leselyst og skrivelyst. Dette vil hun gjøre ved å fortelle fra boka mens hun viser bilder fra historien på storskjerm. Hun vil også snakke litt om hvordan det er å jobbe sammen med illustratør når man skriver en bok. Hva må man passe på. Hvordan får man tekst og bilder til å passe sammen, og hva gjør man hvis man oppdager at de ikke gjør det. Fortellingen de får høre har masse humor samtidig som den er spennende. Til slutt vil elevene få en liten kreativ skriveøvelse der de skal bruke illustrasjoner til å lage en fortelling. 

Mumiene våkner ble nominert til Bokslukerprisen i 2018

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Monika Steinholm

Om kunstner / utøver / gruppe

Monika Steinholm har en rekke bøker både for ungdom og mellomtrinnet. Hun har besøkt mange skoler gjennom DKS allerede, både barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler. Hun har holdt skrivekurs, vært med på forfattermøter, hatt fortellerstunder, vært med på litterære samtaler i regi av bibliotek og litteraturfestivaler. 

Publikumskommentarer