Tilbake

Icemusic

Velkommen til en konsertopplevelse av de sjeldne! Alle instrumentene er nemlig laget av helt naturlig is! Den er ferskvare, og ble brukt under Ice music festival på Finse i februar. Instrumentene er laget av iskunstneren og verdensmester Bill Covitz fra USA (www.icematters.com) i samarbeid med Isungset. Men nå tar vi vinteren inn i varmen. Med lyssetting, spesialdesignet video og surroundlyd vil publikum bli omsluttet av isens magiske verden uten å fryse. Vi spiller musikk fra vår siste plate «Beauty of winter» (2018). Det er 20 år siden Terje Isungset begynte å eksperimentere med lyden av is, og ismusikk (ice music) er nå blitt et kjent begrep i verdenssammenheng. 8 CD-plater er gitt ut og turnèer spilt i Russland, USA, Canada, Japan, Kina, Australia, Grønland, India og de fleste europeiske land. På NRK NO kan du se en film med ISUNGSET PÅ GRØNLAND: https://tv.nrk.no/program/DVFJ60000018/lyden-av-is. På hans youtubekanal er det blandt annet videoer fra åpninga Nobelprisen i 2017 i Stockholm og Norges jubileumsfeiring på Eidsvoll i 2014.

På Norsk TV kan du se ham i påsken i NRK-programmet «Lyden av is». Han er også hjernen bak Ice music festival Norway (www.icemusicfestivalnorway.no) Terje Isungset spiller på isofoner, is-perkusjon, is-horn , is-trommer og is-ringler. Han har funnet opp instrumentene og hele konseptet selv. Dette er musikk på naturen sine premisser. Det er isen og vinteren som avgjør hvordan lyden, klangene og tonene blir. For å få god lyd på is-instrumentene må isen være både klar, gjennomsiktig og uten luftbobler. Noe is vil smelte under konserten, men Isungsets istekniker tar instrumentene inn og ut av scenen underveis for å hindre smelting.

Lærerveiledning

Konserten er tverrfaglig og tar for seg musikk, kunst, visuell design, naturfag, fysikk og klima. Siden oppstart har klima, jordens kretsløp og naturen vært en essensiell del av Terje Isungsets ismusikk-prosjekt. Musikken er en del av noe større. Vi ønsker å formidle kunnskap om natur og klima gjennom kunst. Vi har større tro på å la elevene «oppdage» budskapet selv enn å rope det ut med store bokstaver. Hva kan naturen si oss gjennom sin egen lyd?

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Produsent: Trøndelagfylkeskommune v/Kristin Løseth Waade
  • Idé/opplegg: Terje Isungset m/musikere

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer