Tilbake
Andreas Bergmann
Andreas Bergmann
Andreas Bergmann
Andreas Bergmann

1 1/2 (Oddmann Productions)

Dukkemannen Antero starter på nytt i et tomrom. Der kan han være akkurat den han er, og det blir ikke noe bråk. Men han trenger noen å danse med! Et par sjongleringsballer kanskje? Eller en kjæreste?

1 ½ er en underfundig forestilling om ensomhet. Vi møter dukkemannen Antero som ønsker å starte på nytt. Han vil skape seg en tilværelse der han har full oversikt og kontroll - hvor ingen bryr seg eller lager bråk. Men Antero utfordres av en snikende ensomhet. En annen stemme dukker opp. Snakker han med seg selv? Holder han på å bli sprø? Eller finnes det virkelig noen der som vil møte ham? 

Forestillingens styrke er originaliteten, illusjonen og budskapet. Dukken er en akrobatisk tilstand, hvor gjennomføringen av figuren, illusjonen og dukkeføringen er et sirkusnummer i seg selv. Frida Odden Brinkmann er sjonglør og sirkusartist, og med 1 ½ forener hun figurteater og nysirkus i en forunderlig soloforestilling for både store og små.Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Oddmann Productions
  • Idé/opplegg: Forestillingen er støttet av Spenn.no/Scenekunstbruket, Fredrikstad kommune, Østfold Fylkeskommune, Danse- og Teatersentrum og FFUK.
Takk til: Nesoddparken, St. Croix Huset, Studium Actoris, Sirkuslandsbyen/Cirkus Xanti, Maksim Komaro og Måneproduksjoner.

Om kunstner / utøver / gruppe

Frida Odden Brinkmann er utdannet ved Académie Fratellini i Paris, Cirkuspiloterna i Stockholm og ved AFUK i København. Hun har jobbet som profesjonell sjonglør og sirkusartist siden 2008 både selvstendig og i anerkjente kompanier som Jérôme Thomas Cie (F) , Gandini Juggling (UK) og NoFit State Circus (UK). Hun er en av få kvinner i verden som behersker å sjonglere med 9 sprettballer på en gang.

Hun produserte forestillingen “Circo Herencia” i 2010, en duoforestilling med Gaston Sanchez. Denne har turnert med DKS siden 2011, har besøkt til sammen 11 fylker og spilt over 500 ganger. “1 1⁄2” er Frida Odden Brinkmanns første soloprosjekt. Forestillingen har spilt på festivaler i 9 land og turnert med DKS i 8 fylker, og har totalt blitt spilt 300 ganger.

På turné vil hun ha med seg en tekniker/sjåfør.

Publikumskommentarer