Tilbake
Cappelen Damm
Foto: Maja Hattvang

hai! - Fortellerstund om hai

Hvem er den skumleste jegeren i havet?

10 av 10 ganger vil barn svare haien. Marinbiolog og forfatter Henning Røed holder en fortellerstund og presenterer sin nye bok om beistene med de skarpe tennene. Her kan du få høre og lære mange nye, og kanskje overraskende ting om haiene. Haiene har eksistert siden før dinosaurene, og de overlevde også det som drepte dem.

Å spørre om haier er farlige, er litt som å spørre om hunder er farlige. De fleste hunderaser er blant de koseligste kjæledyrene vi har, mens andre kan være farlige selv for eierne. Mange haiarter er kjent for sine skarpe tenner og kan ofte virke skremmende. Andre haier er så ufarlige at dykkere liker å svømme sammen med dem og til og med leke med dem. 

Henning vil vise frem en rekke haifoto. Han liker å stille spørsmål og liker også å få spørsmål tilbake. Han prøver å svare på alle mulige slags spørsmål om haier. Hvis det er tid nok vil han også prøve å svare på spørsmål om andre arter som lever i havet.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Henning Røed

Om kunstner / utøver / gruppe

Henning Røed (f. 1955) er marinbiolog og har skrevet en serie bøker for barn om det utrolige livet i havet og leseløven Hai! Når han ikke skriver liker han å fiske eller fortelle historier om dyrene i havet. 

Publikumskommentarer