Tilbake
Mano Svanidze
Mano Svanidze
Mano Svanidze
Mano Svanidze
Elin Igland

Kropp og drøm

«Ulyd i poesi» - et drømmebilde i ord og musikk

Jeg blir ikke kvitt den drømmen. Den sitter fast I kroppen! Hvem husker ikke den følelsen! En annerledes konsertopplevelse, med en sterk kunstnerisk ramme, som inspirerer elevene til nysgjerrighet rundt identitet, drøm og virkelighet. Hva er drøm? Hva er virkelig? Er drømmen meg, mer enn kroppen er det? Hvordan henger de to sammen?

Abrahamsen har laget dikt og tekster rundt kropp og drøm, og Arne K. Mathisen har komponert et spennende lydbilde. Tekstene er utfordrende, både i språk og bilder, gjenkjennelige og åpne. Kropp og drøm har alle et forhold til, men begrepene rommer et hav av fortolkninger og muligheter. Gjennom poetiske bilder åpnes uventede perspektiver. Mathisens lydbilde spenner fra nakent til komplekst, melodiøst til fantasifullt og overraskende. Reaksjoner vi har fått på stoffet er: «Intens atmosfære, svært visuelt og bildefremskapende, poetisk, fengende stemninger og hypnotisk effekt».

Poesi er ofte en forsømt del av norskfaget, som består av mye grammatikk og analyse. Her får elevene en estetisk opplevelse, og en god porsjon poesi. Mange musikklærere leter etter gode inspirasjonskilder. Her er en forestilling å bygge videre på - elevene kan selv med enkle midler lage tekster og tonesette. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Arne Kjelsrud Mathisen og MiRee Abrahamsen
  • Idé/opplegg: Arne Kjelsrud Mathisen og MiRee Abrahamsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Arne Kjelsrud Mathisen - Musiker, komponist, produsent. Har gitt ut et stort antall plater, komponert musikk for dans, teater, film m.m.
MiRee Abrahamsen - Forfatter. Har gitt flere romaner, noveller og diktsamlinger.

Publikumskommentarer