Tilbake
Geir Moen

Over streken - tegneserieworkshop med Geir Moen

Å lage tegneserier handler om å formidle ideer, historier, tanker, fantasi, humor og alvor i et medium der du som står bak, har full kontroll over resultatet. Tegneserier er et unikt medium, og kan innebefatte alle slags sjangre og stiluttrykk. Felles for mediet tegneserier er at det er kort vei fra ide til ferdig produkt, og kan derfor regnes som en ærlig utrykksmåte.

Under workshopen vises veien fra å utvikle ideer og tegneglede til en ferdig historie som engasjerer leseren. Det legges vekt på noen elementer som er viktige innenfor serier, ideutvikling, seriefigurer, skisser, kommunikasjon med leseren, samt det tekniske hva gjelder tegning og ferdig utforming.

Det overordnede målet med tegneseriekurset er å tydeliggjøre for deltagerne hvilke valg man må ta, og hvilke metoder som kan være nyttige på denne veien mot en ferdig tegneserie. Målet er å gi inspirasjon til hvordan elvene selv kan utvikle egne ideer og tegneseriekonsepter og å oppleve gleden ved å utfolde seg kreativt. Dette gjøres ved felles idemyldring lek, åpne samtaler og selvsagt tegning.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Geir Moen

Om kunstner / utøver / gruppe

Geir Moen er en allsidig serieskaper med lang farstid i norsk tegneseriemiljø, og har jobbet profesjonelt i mange år både i samarbeid med manusforfattere og med egne arbeid. Han debuterte med sine to egenpubliserte western historie i bladet Magnum i 1996. Tegnet viking/fantasy albumet Blodøks, skrevet av Morten Harper i 2002. Sammen med Øystein Runde lagde han i 2007 tegneserieboken De fire store. Når de døde vågner - en actionkomedie der Ibsen , Kielland, Bjørnson og Lie operer som kamplystne spenningshelter. Boka fikk Kulturdepartementets tegnesreiepris i 2008. Moen er også mye brukt illustratør og storyboard-tegner for norsk filmbransje samt reklamebyråer og har vært med på filmer som bl.a. "Knerten gifter seg", "Fritt vilt"- filmene og "Kraftidioten".

Publikumskommentarer