Tilbake
filmbin

Los Bando

En norsk feelgood roadmovie! I denne komedien følger vi bandet Los Bando Immortale på en reise gjennom Norge. Med gassen i bånn og rayllysjåfør Martin (Jonas Oftebro) bak rattet må bandet bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke frem til NM i rock. Drivkraften er stor, men hindringene kanskje enda større - vil de rekke frem i tide?

Det er få norske filmer som bygger på originalmanus , men Los Bando er laget av ekte menneskehender!  Les gjerne den fine anmeldesen her:

https://www.vg.no/rampelys/film/i/VR97z3/filmanmeldelse-los-bando-reisen-til-rockestjernen

Los Bando var nominaert til European Film Awards EFA Young Audience Award i vår: https://www.nfi.no/aktuelt/2019/norske-los-bando-nominert-til-efa-young-audience-award 

Los Bando ble den mestvinnende norske filmen på festivaler i fjor. Filmen har vunnet 20 priser. 

Lærerveiledning

Filmark fra Film& Kino

Film&Kino har laget et filmark der man finner forslag til ulike oppgaver og samtaleemner som kan brukes før og etter filmbesøket. Last ned filmarket her:

https://www.filmweb.no/skolekino/incoming/article1348242.ece

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Christian Lo/ Filmbin
  • Idé/opplegg: Christian Lo

Om kunstner / utøver / gruppe

Christian Lo (1977) er regissør for Los Bando. Han er oppvokst på Vinstra i Gudbrandsdalen, studerte film i England og bor (per 2010) på Lillehammer hvor han jobber i produksjonsselskapet Filmbin som satser på filmer for barn og unge.

Les mer om Christian her: https://no.wikipedia.org/wiki/Christian_Lo 

Publikumskommentarer