Tilbake

Motivasjon og veivalg - Vrimmel (Daniel Grindeland)

Motivasjon er drivkraft for våre handlinger. Det er vanlig å skille mellom indre og ytre motivasjon.  Drivkraften ved indre motivasjon er gleden du får av utførelsen av en bestemt oppgave. Ytre motivasjon kommer fra omgivelsene og miljøet rundt deg. Forskjellen ligger ikke i hva vi gjør, men hvorfor vi gjør det. 


Hva får deg opp om morningen?


Helt fra Daniel begynte på skolen ble han av mange sett på som et problembarn som ikke "passet" inn i vanlig undervisning, aktivitet eller sosiale sammenkomster. Han hadde et par hakk mer energi og et par hakk mindre konsentrasjon enn andre barn, og fikk senere diagnosen ADHD. Han gikk gjennom barneskolen som lærernes mareritt og fikk såvidt startet på ungdomsskolen før han, med et nesten tresifret antall anmerkninger iløpet av første halvår, ble sendt videre til en alternativ skole for barn som ikke passet i en vanlig skolehverdag.  

Imot alle odds startet Daniel på videregående skole og gikk til slutt ut som beste elev. Nå lever han av breaking og reiser verden rundt med show, workshops, forestillinger og konkurranser. Dette er historie om hvor Daniel traff bunnen, men klarte å snu, for å til slutt nå toppen; å leve av  barndomsdrømmen sin dans. Han tar for seg de ulike faktorene for både indre og ytre motivasjon, og snakker om menneskene som utgjorde en forskjell.

Historien blir formidlet på en ærlig og direkte måte hvor han bruker metoder som inkluderer publikum på en måte alle kan relatere seg til. Med en god dose alvor og et hint av humor skapes det engagement som motiverer til handling blant deltagerne. 

Barn og unge drømmer om hva de skal bli når de blir store. Noen skal bli brannmenn, noen skal bli ingeniører og andre skal bli sangere. Uansett hva de ønsker å bli må de ta sjanser, tørre å utfordre seg selv og gå for drømmen. Dette foredraget gir tilhørerne et spark bak, ikke bare til å følge drømmen sin, men til å takle motgang og utfordringene underveis. 

Daniel syntes det å stå foran klasse og holde framføring var skummelt. Han var også redd for å spørre om hjelp, og ble nervøs av det meste. Men han gikk for drømmen sin; å leve av dansingen, og fant ut at nervøsitet og frykt egentlig er våre venner. For det er først når du er nervøs eller syns noe er skummelt at du utfordrer og utvikler deg som person! 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Daniel Grindeland

Om kunstner / utøver / gruppe

Daniel kommer fra en øy utenfor Bergen som heter Sotra. Hans liv som breaker startet allerede i 2005 som 11 åring. I 2010 ble han tilbudt en plass i Absence sitt nye prosjekt "Askeladden på nye eventyr". Under arbeidsprosessen med dette ble Daniel fast medlem av Absence. Det var her Daniels eventyr virkelig skjøt fart. Han er nå en av Norges yngste fulltidsarbeidende dansere. Han ble Norgesmester i breaking som gruppe i 2012, og solo i 2014 og 2015. Han har 3. plass i Vest-Europeisk mesterskap, og er rangert som verdens 16. beste breaker. Daniel ble i 2014 nr 2 i Norske talenter og vant "Mitt Dansecrew" sammen med Absence.  Når han kommer til Vrimmel i høst, spiller han samtidig i "Flachdance" på Chateau Neuf i Oslo.

Publikumskommentarer