Tilbake
Konstellasjonen
Konstellasjonen

Ugler i mosen (Konstellasjonen AS)

Ugler i mosen er en interaktiv teaterforestilling for 1.-4.trinn. I en magisk grønnkledd ugleskog møter vi de selvhøytidelige, langstrakte verdensmestrene Huttistuttene. Med sine entusiastiske krumspring søker de nysgjerrige Huttistuttene svar på alle gåter, også vennskapets gåte. Men når planen går i vasken og rutiner brytes, oppstår konkurranse, sjalusi og et ønske om forandring. Ved mørkets fall blir venner fiender. Kan alt bli som før, kan man tilgi og bli venner igjen?

Ugler i mosen er en av fire produksjoner på landsbasis som ble valgt ut til å være med på SceSam – et prosjekt som forsker i interaktive dramaturgier for barn. Gjennom denne deltakelsen fikk konstellasjonen mulighet til å fordype seg i arbeidet med hovedfokus på interaktivitet for målgruppen, gjennom seminarer, workshops og veiledning av SceSammentor Lise Hovik. Våren 2017 utga Hovik og Lisa Nagel fagboka Deltakelse om interaktivitet i scenekunst for barn, basert på forskningsarbeidet fra blant annet Ugler i mosen.

Lærerveiledning

Last ned:
Pedagogisk opplegg

Det pedagogiske opplegget vil foregå både i forkant og etterkant av forestillingen. Som forberedelse oppfordrer vi til en samtale om vennskap, uvennskap, utfrysing, maktutøvelse og mobbing. I etterkant av forestillingen skal barna reflektere rundt tematikken i forestillingen samt gjøre noen oppgaver knyttet til forestillingen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Konstellasjonen AS
  • Idé/opplegg: Konstellasjonen

Om kunstner / utøver / gruppe

Konstellasjonen jobber innenfor det visuelle og fysiske scenekunstlandskapet. I vårt eget unike teaterunivers formidles historier og budskap gjennom visuelle bilder, scener og sekvenser, ofte med bruk av koreografi og musikk. Flesteparten av forestillingene er nonverbale, men vi jobber også tekstlig i arbeidet vårt. I disse forestillingene er teksten likestilt med vår visuelle signatur. Alle forestillingene er laget for turné og grunnet vårt fokus på den visuelle og fysiske formidlingen, kan vi også spille utenlands og forstås på tvers av språk og kulturer. ”(...)

Kompaniet har gjort seg bemerket i Trøndelag som et hardtarbeidende og seriøst kompani som orienterer seg bredt i det uavhengige scenekunstfeltet og som har bidratt til en sterkere profesjonalisering av miljøet. Som utøvere har de stort potensial og er allerede noen av fylkets mest interessante scenekunstnere”. – juryens uttalelse Fylkeskunstner 2012.


Konstellasjonen ble opprettet i 2010 og har base i Trondheim. Siden oppstarten har de spilt et hundretalls forestillinger samt blitt nominert til fylkeskunstner i Sør-Trøndelag i 2012 og Æddaprisen i kategorien samtidsrelelevant prosjekt rettet mot barn for vår konsekvente og visuelle satsning for de aller minste. Kompaniet har turnert i både inn og utland, blant annet i Spania, Polen, Frankrike, Kamerun, India, Portugal, Sverige og Danmark og forestillingene spilles på skoler, i barnehager og som gjestespill ved institusjonsteatre og festivaler. Konstellasjonen  består av skuespillerne Ingvild Meland, Janne Brit Rustad, Kristina Kiberg, Elizabeth Piro Volan og Aud Kristine Horseng.  

Publikumskommentarer