Tilbake

Nils Aas kunstverksted - "Portrettskulptur"

Kunstverksted der elevene får veiledning i lage sitt eget portrett i leire og oppleve kunsten tett på gjennom den permanente Nils Aas installasjonen «Liv og virke».

I galleriet møter de kunsten, materialene, teknikkene og historien gjennom en dialogbasert omvisning.

Videre inne på verkstedet jobbes det praktisk med portrettskulptur og utrykk i leire. Leire blir redskap for refleksjon, form, glede og mestring. De ferdige skulpturene vil ende i en sluttutstilling på verkstedet hvor vi ser på resultatet sammen.

Skulpturene skal deretter tørkes og brennes før elevene får skulpturene med hjem.

Skolene bestiller tidspunkt direkte til Nils Aas kuntverksted. Buss dekkes av DKS Trøndelag.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Nils Aas Kunstverksted
  • Idé/opplegg: Nils Aas kunstverksted v/Solveig Viken

Om kunstner / utøver / gruppe

Nils Aas Kunstverksted har i over 20 år vært en sentral arena for kunst og kunstopplevelse i Trøndelag, og verkstedet har tatt imot tusenvis av skoleelever. Alle tilbud gjennom DKS er utviklet med tanke på å tilby elevene praktiske, unike erfaringer i forhold til skolens kompetansemål.

Nils Aas Kunstverksted ligger i Straumen sentrum på Inderøy, hvor Nils Aas (1933 –2004) vokste opp. Nils Aas regnes som en av norges mest betydningsfulle billedhuggere og kunsten hans finnes på svært mange steder landet rundt. Nils Aas Kunstverksted har en permanent utstilling med kunst av Nils Aas i tillegg til skiftende utstillinger med norsk samtidskunst. Et krav fra Nils Aas da stedet ble etablert i 1996 var at det skulle inneholde et kunstverksted hvor barn og unge skal kunne komme og bryne seg på kunstnerisk arbeid.

Publikumskommentarer

Hei Vi ønsker å komme en gang i november. Mandag og onsdager passer best. Publisert av: Hilde Hallem Iversen (klasse - Binde) – 11.9.2018 8:47