Tilbake

AVLYST-The secret in our voice

​​Urfolk sin vokale musikktradisjon er fascinerende og oppslukende, og i sin opprinnelige form ble den også brukt av shamaner for å oppnå transe og entre inn i en annen dimensjon. Sangen var selvfølgelig ment til å fortelle historier, men også til å jage vekk ville dyr og roe ned sine egne beitedyr. De kunne også bli brukt til å mane fram minnet om et sted, et dyr eller en person.

I denne konserten har vi hentet inn tre unike utøvere innen sin tradisjon og vi kan love publikum en musikalsk opplevelse dere trolig aldri har hatt. Fra Tuva på de mongolske steppene kommer mesteren Igor Mikailovich Koshendey med strupesang. Fra republikken Yakutia i Russland kommer kanskje verdens råeste munnharpespiller: Olena Podluzhnaya. Hun imiterer dyre- og fuglelyder så naturtro at det høres ut som om de er i rommet . Fra Trøndelag og Snåsa har vi med en av de nye flotte formidlerne innen samisk joik; Thomas Gælok.

Kari Wist Holmen forteller. 

En sjelden begivenhet! 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag

Publikumskommentarer

En kjempeartig og veldig spesiell produksjon. Ungene var lydhøre og spurte masse spørsmål etter endt forestilling.  Det ble en intim og god opplevelse da vi fikk oppleve dem akustisk i klasserommet. Fantastisk dyktige mennesker og godt sydd sammen. Super opplevelse!!! :-) Publisert av: Judit Skorstad (klasse - Gravvik Skole) – 9.1.2019 11:57