Tilbake
Magikon/Bjørn R. Lie
Foto: Svein Størksen
PE
Foto Christine Martini

To hundre og sekstini dagar

Et musisk og poetisk møte med en regnværsfortelling.

Lærerveiledning

Velkomen inn i ei billedbok!

Biletboka "To hundre og sekstini dagar" handlar om vennskapet mellom to små ungar, ein gut og ei jente, og tankane til guten når jenta flytter. Regnet og saknet er gjennomgangstema. Dette er ei vakker og poetisk førestilling til refleksjon og ettertanke. Bjørn Rune Lie sine illustrasjonar vert vist på storskjerm, og det blir opplesing, musikk og lydkulissar. Ei slags live lydbok, med andre ord. 

To hundre og sekstini dagar med regn.
Han ser lauvet falla som kalenderark frå trea.
To hundre og sekstini dagar.
Og kvar gong det regnar, saknar han sin beste ven.

« … ei nydeleg og litt trist forteljing om venskap. Om det å oppleva at bestevennen flytter, om historia dei har hatt i lag og om saknet og lengta og om regn. Masse regn. Og eit nytt håp. … Biletboka er vakkert illustrert der gråblått og raudt er hovudfarger.»  Camilla Ruhs, Pirion

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Kaldestad/Førland
  • Produsent: hos ToH - Widar Aspeli
  • Idé/opplegg: KALDESTAD/FØRLAND

Om kunstner / utøver / gruppe

Roald Kaldestad er (født 21. mai 1972, Bergen) utdanna cand.philol. med engelsk, musikk og kunsthistorie frå Universitetet i Oslo og Bergen. Debuterte som forfattar i 2000 med barneboka Heavykatten, Dicscodansemusa og Pinnsvinet Phillip. Kaldestad er også musikar; han spelar gitar, laud, banjo og mandolin. Gjennom åra har han spela mykje med Sigrid Moldestad, William Hut, Magnet og Odd Nordstoga, i tillegg til fjorten års fartstid som lyrisk tenor i Storm Weather Shanty Choir. Han har også laga/produsert og turnert med fleire førestillingar for DKS/Rikskonsertane dei siste sju åra. Dei siste tre åra har han vore kunstarisk leiar for den nynorske barnebokfestivalen Falturiltu.

Roy Ole Førland er utdanna musikklærar ved Høgskulen i Volda. Jobbar som musikar, musikklærar og komponist i Bergen, samt på Barnas Kulturhus i Bergen. Har dei siste åra jobba mykje med musikk til lyrikk. Spelar med A boy Named Sue, Heidi Marie Vestrheim, lagar filmmusikk og har brei erfaring fra DKS, DKB og Rikskonsertene med produksjonene Heavykatten, Haikutronics, Time, Frå Hauge til haiku, Knølkvalen Kai, Har du hørt det? og Hei Kalas!

Publikumskommentarer

Dette var en fin forestilling i seg selv, men elevene i denne aldersgruppen var kanskje for unge til tema. Regnvær - ensomhet. Fine lydkulisser og bilder. Elevene syntes t slutten var trist - fikk han en venn eller ikke?!Publisert av: Judit Skorstad (klasse - Gravvik Skole) – 9.1.2019 11:59