Tilbake

Gjøkungen (Høst 2018)

Fra fugleriket vet vi at gjøkunger vokser opp i andres fuglearters reir. Ofte i mindre fuglers reir med en mamma og pappa som ikke klarer å skaffe nok mat til Gjøkungen. Derfor blir den fort selvstendig og må klare seg selv. I småfuglreiret er Gjøkungen et barn som er annerledes. Gjøkungen er konstant sulten og sover ikke om natten. Av og til stikker han av fra reiret om natta for å finne mere mat, da møter han andre fugler. Han blir venn med hakkespetten som også liker dunk, hakk og bråk. Han møter også den gamle ugla... Hvordan skal dette gå....? Andrea og Sebastian synger og spiller sanger som handler om den store lille Gjøkungens strabaser og utfordringer i og rundt det lille reiret og de små søsknene...

«Det vanskelige barnet». Forestillingen har en viktig og aktuell tematikk — barn og atferdsvansker. Denne konsertforestillingen tar opp dette temaet på en eventyraktig og underfundig måte. Den beskriver hvordan det er å være en stor, bråkete og slem fugleunge. Den viser en liten Gjøkunge som blir formet av omgivelsene. Du er gæærn! Nå var du slem! Du blir nok liten når du blir stor! Dette blir en identitet, men som blir forandret når Gjøkungen lærer at hun er en Gjøk og ikke sanger-fugl som sin familie.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Produsent: Trøndelag fylkeskommune v/Kristin Løseth Waade
  • Idé/opplegg: Ett samarbeid mellom Rikskonsertene og Levende dukker og utøvere.Manus: Katinka Rydin Berge. Musikk: Andrea Rydin Berge.Manus, musikk og dukker ble utviklet på oppdrag fra Levende Dukker AS i 2012.

Om kunstner / utøver / gruppe

Andrea Rydin Berge:

Utøvende sanger, komponist og tekstforfatter. Hun har en lang rekke med konserter bak seg i mange forskjellige settinger. Hun har turnert med egne band og bidratt i en rekke innspillinger. Hun har erfaring fra workshopformatet og har instruert barnekor. Andrea liker også å synge for små barn og gleder seg til treffe barna i barnehagene rundt i landet på denne turneen.

Sebastian Haugen:

Sebastian er el- og kontrabassist og jobber som frilanser, pedagog, bandleder og teatermusiker innen ulike sjangere som jazz, pop, rock og klassisk. Han har vært med på flere CD/DVD innspillinger og har to spellemannsnominasjoner bak seg sammen med Early Stringband. Sebastian har vært med på Rikskonsertturne mange ganger og gleder seg til å turnere med Gjøkungen.


Publikumskommentarer

Vi ønsker å spleise på konsert sammen med Akrobaten barnehage.Publisert av: Monika Eriksson (klasse - Tungtrø barnehage. ) – 30.5.2018 8:58